top of page
  • Chantal van Asperen

Morgen is het Blue Monday!

Ook ik heb er last van...van de winter... de korte dagen en het slechte weer. Oftewel, de winterdip! Want wat heeft het geregend de afgelopen dagen!

Gisteren heb ik een workshop ademen en dippen gegeven. Naast dippen is zeker ook het ademen een welkome manier om je immuunsysteem te versterken. Fijn dat ademwerk, maar hoe tof is het om te zien hoe mensen weer helemaal herboren uit het water komen. Ongeacht het weer, want gisteren was het best spannend. Dit keer vanaf een steiger, een trappetje en met heftige golven, maar alle deelnemers gingen de Binnenmaas in en gingen vol energie naar huis.

En toen ging vanochtend ging de wekker voor de wekelijkse zondagdip. Ik stond niet lekker op; beetje dipperig, maar dan anders dus dan wat we bedoelen met dippen in deze groep. Het was droog, dus ik had geen excuus om niet te gaan. Ik was niet wakker, maar de weerstand in mij wel!

Onderweg dacht ik: "Misschien blijf ik wel aan de kant en doe ik alleen de warming-up en meditatie". Allemaal gedachtes: ik voel me niet lekker, ik voel pijn, ik voel me niet lekker, wie weet krijg ik wel griep, misschien moet ik naar mijn lichaam luisteren.... Een grotere manipulator dan je eigen gedachtes is er niet!

Eenmaal aangekomen op de plaats des onheils trof ik een select groepje diehards en daar gingen we. Hop muziek aan, daarna de stilte....het ruisen van de wind...het moment van landen en omkleden. En als vanzelf deed ik mijn kleding uit en ging ik met de rest mee het water in.

En daarna??? Spijt?? Integendeel....Want alles was anders! Mijn humeur, mijn gemoed, mijn lijf voelde anders en vooral mijn mentale toestand....die was 180C gedraaid!

Dus kamp je ook met een winterdip en twijfel je of koudetraining wat voor jou is. Start met koud (af)douchen en sluit je aan bij een dipgroep bij jou in de buurt. Het kost je niets is, maar wat het je daarna oplevert is onbeschrijfelijk, onbetaalbaar en na heel wat dips inmiddels, nog altijd wonderlijk!

En morgen??

Ga ik op voor een Happy Monday!


12 weergaven

Comments


bottom of page