top of page
  • Chantal van Asperen

Plonsgroep HW 2023 is weer opgestart

Bijgewerkt op: 3 dec. 2023

Op 22 oktober jl zijn we weer opgestart met Plonsgroep HW. En wat een opkomst! Ongeveer 40 mensen waren op het strandje van Westmaas aanwezig tijdens de eerste dip van het seizoen 2023/ 2024!


We hadden flink veel publiciteit. Ik heb een mooi interview mogen geven in het AD van maandag 23 oktober en zowel bij Hoeksch Nieuws als in het Kompas is er aandacht aan gegeven. En vervolgens waren we op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur te gast bij Omroep Hoeksche Waard bij Café HW voor een mooi interview over de kracht van koudetraining en ademhaling. Super gaaf dat er zoveel belangstelling is!

Het is als ademcoach motiverend om te zie hoe enthousiast mensen zijn als ze de eerste keer het koude water hebben getrotseerd. Het geeft een boost aan het zelfvertrouwen en natuurlijk aan je immuunsysteem.


Bereid je voor en start met koud (af)douchen

Wij raden iedereen aan vooraf te starten met koud (af)douchen. Iedereen is welkom, maar onderschat de kou nooit en meld je van te voren bij een van ons of bij een ervaren dipper aan. Het is namelijk niet zonder risico, dus voel goed wat past bij jou, vraag begeleiding en laat je niet verleiden tot wat anderen doen. Het is jouw lijf en ieder mens is anders.


Contra-indicaties Koud water is niet voor iedereen per se goed of fijn. Zwangere vrouwen, mensen met ernstige lichamelijke klachten of auto-immuunziekten, extreem hoge of lage bloeddruk, de ziekte van Renaud of ben je grieperig en heeft je lijf alle energie nodig om te herstellen van een ziekte raden wij af om mee te doen. Twijfel je? Vraag het na....bij je huisarts, bij ons en ga vooral bij jezelf te raden. Gezond verstand is soms de beste raadgever. Ook als je uren na het dippen nog niet bent opgewarmd, kan je jezelf afvragen; was je te lang in het koude water? (en zo ja, waarom?) of is het überhaupt fijn voor jouw lijf?


Wil je meer weten? Lees het artikel uit het AD, luister naar het interview of lees het boek "Een koud kunstje" van Wim Hof en Koen de Jong. Zorg dus dat je "beslagen ten ijs komt". En uiteraard mag je mij altijd vrijblijvend benaderen voor vragen over koudetraining. Ik help je graag en geef regelmatig workshops ademen en dippen. Voor meer informatie neem contact met me op.


Plonsgroep HW Wie weet tot ziens? We zijn in de herfst en wintermaanden iedere zondag om 10.00 uur te vinden op het strandje van Westmaas.

Dippen / koudetraining in de Binnenmaas, strandje Westmaas
Plonsgroep HW - dippen in de Binnenmaas

.31 weergaven

コメント


bottom of page